Hoge temperaturen blijven, maar buien zijn onderweg. 'Van zondag op maandag echte plaknacht. Woensdag en donderdag natste dagen’

Plaknacht. Foto: ANP

De nacht van zondag op maandag wordt een echte plaknacht met minima rond of zelfs net boven 20 graden, zeker in stedelijke gebieden. Het is wisselend bewolkt en mogelijk komt het zeer lokaal tot een onweersbui.

Het zonovergoten en tropisch hete weer van afgelopen dagen is wel voorbij, meldt Weeronline zondagavond. „We zien meer wolken en buien verschijnen. Toch zijn er ook zonnige dagdelen en is het de eerste dagen nog flink warm.”

De natste dagen in de nieuwe week worden woensdag en donderdag. De buien op deze dagen zullen de warme lucht verdrijven en soms kan het flink doorplenzen. Ondanks de buien wordt het nog wel 23 tot 26 graden met de hoogste maxima in het oosten en zuidoosten.

Met 25 graden aan zee tot 30 graden in het oosten is het maandag en dinsdag nog volop zomer. De luchtvochtigheid is hoger dan vorige week en daardoor is het drukkend warm. Het weerbeeld is niet zo zonnig als de afgelopen dagen, maar het aantal buien blijft beperkt. Dinsdag wordt op veel plaatsen zelfs een droge dag.

Nieuws

menu