Het leed achter corona van heel dichtbij in beeld gebracht

De met corona besmette Piet Franssen uit het Limburgse Tegelen ligt op de covid afdeling van de intensive care in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Op 16 april overlijdt hij op 73-jarige leeftijd.

Zijn zoon Martin Franssen: ‘Het was de eerste keer dat ik mijn vader weer zag na mijn moeders dood, vijf weken daar voor. Pap, wat doe je nou toch? Zo zielig. Hij was wel nog steeds helemaal mijn vader, niet vermagerd of zo. Ik had erger verwacht.’

De met corona besmette Piet Franssen uit het Limburgse Tegelen ligt op de covid afdeling van de intensive care in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Op 16 april overlijdt hij op 73-jarige leeftijd. Zijn zoon Martin Franssen: ‘Het was de eerste keer dat ik mijn vader weer zag na mijn moeders dood, vijf weken daar voor. Pap, wat doe je nou toch? Zo zielig. Hij was wel nog steeds helemaal mijn vader, niet vermagerd of zo. Ik had erger verwacht.’ Foto: Kees van de Veen

Het leed achter corona van heel dichtbij. Met deze foto’s van coronapatiënt Piet Franssen won fotograaf Kees van de Veen uit Haren de Zilveren Camera, Neerlands hoogste prijs voor fotojournalistiek.

Hij maakte de serie – bijgaand een selectie – op de intensive care van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen in opdracht van NRC Handelsblad . Van de Veen volgde Franssen en diens familie uit Tegelen van de ziekenhuisopname tot aan de uitvaart in Venlo. Franssen stierf op 16 april 2020. Hij werd 73 jaar.

Foto’s Kees van de Veen