Het is gedaan met de zomer: weerkundige herfst begint koel

Foto: Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Vandaag is de laatste dag van de meteorologische zomer en dat is goed te merken aan het weer. De herfst wordt ingeluid met koele temperaturen en een enkele bui. Daarmee lijkt het, in ieder geval voorlopig, gedaan te zijn met het zomerweer, meldt Weerplaza.

De zomer van 2020 staat dankzij de extreme hittegolf van afgelopen maand en een zeer warme junimaand in de top tien van warmste zomers ooit gemeten. Alleen in juli was het vrij koel.

Derde ‘zeer warme zomer’ op rij

Het is daarmee de derde zeer warme zomer op rij, waarin veel uitersten werden gemeten, aldus het weerinstituut. Waar een gemiddelde zomer in Nederland slechts twee tropische dagen telt van 30 graden of warmer, bereikten we deze maand een record van maar liefst zeven tropische dagen achtereen.

De laatste dag van de weerkundige zomer verloopt koel met landelijk maximaal 18 graden. Wel blijft het op de meeste plaatsen droog en breekt op veel plekken de zon door. Langs de kust is er kans op een enkele bui.

Vanaf donderdag kans op buien

Morgen, op de eerste dag van de meteorologische herfst, wordt het opnieuw maximaal 18 graden. Wel blijft het op de meeste plaatsen droog en komt de zon van tijd tot tijd tevoorschijn.

Woensdag kunnen we nog even genieten van wat zomerser weer met temperaturen van 20 tot 22 graden. Vanaf donderdag neemt de kans op regen weer toe.

Nieuws

menu