Hermus proeft het Noorden: Kwark maken bij melkveebedrijf WaddenMax in Hornhuizen

Jacques Hermus gaat op bezoek bij WaddenMax, een producent van biologische zuivelproducten.

In de videoserie Hermus proeft het Noorden neemt culinair journalist Jacques Hermus een kijkje in de keuken van producenten van streekproducten in het Noorden.

Hij gaat niet alleen het heerlijke voedsel proeven maar steekt zelf ook de handen uit de mouwen en helpt mee bij de productie.

Melkveebedrijf Waddenmax

In aflevering drie van Hermus Proeft het Noorden bezoekt culinair journalist Jacques Hermus het biologische dynamische melkveebedrijf WaddenMax in Hornhuizen. Hij maakt samen met boerin Mieke verse karnemelk en kwark.

Hermus komt erachter wat het mondgevoel is, roert met een enorme garde in de verse melk en laat de kwark zowel links als recht draaien. Als beloning mag hij proeven. En komt hij tot de ontdekking dat de verse karnemelk en kwark heel anders smaken dan die uit de supermarkt.

Nieuws

menu