Hermus proeft het Noorden: Bessen plukken bij kwekerij Zeldenrust in Wapse

Hermus gaat in de zelfpluktuin Zeldenrust bessen plukken.

In de videoserie Hermus proeft het Noorden neemt culinair journalist Jacques Hermus een kijkje in de keuken van producenten van streekproducten in het Noorden.

Hij gaat niet alleen het heerlijke voedsel proeven maar steekt zelf ook de handen uit de mouwen en helpt mee bij de productie.

In de zesde aflevering gaat Jacques Hermus bessen plukken bij kwekerij Zeldenrust in Wapse. In de tuin van kweker Jan Rozeboom mag iedereen zelf zijn fruit plukken. Hermus plukt en proeft de bijzonder lekkere blauwe bes, kruisbes en de zwarte- en rode bes.

Jam en saus

Van de kruisbes kan je niet alleen heerlijke jam maken maar volgens Hermus ook een saus voor bij een vette vis. De plukmiddag eindigt met het proeven van een huisgemaakt taartje met blauwe bessen compote.

Nieuws

menu