Ga terug naar 1954 met Films van Toen: Bekijk hier de dorpsfilm van Appelscha met beelden van bedrijvigheid bij de winkels, de horeca, het Bosbad en Duinenzathe

Dorpsfilm Appelscha

Oude films beleven nieuwe tijden bij de Leeuwarder Courant. En je kunt ze kijken vanuit de luie stoel. LC zendt, in samenwerking met het Fries Film & Audio Archief, elke zondag een Friese archieffilm uit.

Iedere week staat een Friese gebeurtenis of plek centraal. Vandaag een film over het dorp Appelscha in 1954 met beelden van de bedrijvigheid bij de kruidenierswinkel van de coöperatie Appelscha en andere winkels, de verschillende horecagelegenheden en de gebouwen van het Friesch Volkssanatorium voor TBC-bestrijding ‘Beatrixoord’. Ook het kamp voor Sociale Jeugdzorg Aekinga (internaat), waar de jongeren bezig zijn met verschillende activiteiten, is gefilmd. In het Bosbad is Zwemclub AFC bezig met een waterpolotraining. Bij Duinenzathe zien we het restaurant en de grote speeltuin. Aan het eind van de film komen alle verenigingen nog in een optocht voorbij, die wordt voorafgegaan door fanfarekorps VZOS. Maker: J.W. Adolfs.

Nieuws

menu