Frankrijk en Italië scherpen regels voor boosterprik aan, Oostenrijk houdt voorlopig vast aan strenge regels voor Nederlanders

De Franse regering werkt aan een verdere verstrenging van het beleid, waardoor testen niet meer mogelijk is om aan een pass sanitaire te komen.

De Franse regering werkt aan een verdere verstrenging van het beleid, waardoor testen niet meer mogelijk is om aan een pass sanitaire te komen. Foto: ANP / HH

De regels rond met name boosters en 2G blijven wijzigen in voor Nederlanders populaire vakantielanden. Frankrijk deed zondag opnieuw een flinke duit in het zakje door vlak voor de voorjaarsvakantie een vaccinatie zonder booster slechts 4 maanden geldig te verklaren.

Vanaf 15 februari geldt dat de Franse ‘pass sanitaire’ een booster nagenoeg vereist. Mensen die korter dan vier maanden geleden hun tweede prik hebben gehad, hoeven dan weer geen booster aan te tonen. „We hebben besloten de regels te wijzigen, maar wel iedereen de tijd te geven om zich aan te passen. Vanaf 15 februari zal het nodig zijn binnen vier maanden een booster te krijgen, en niet zeven”, aldus minister van Volksgezondheid Olivier Véran.

Frankrijk: geldigheid booster verkort