Flinke tekorten op de winkelvloer: ondernemers kunnen amper personeel vinden en halen alles uit de kast: 'Beloon je werknemers beter'

Winkeliers kunnen nauwelijks geschikt personeel vinden nu het drukker wordt. Veel ketens draaien met een minimale bezetting en de concurrentie op de arbeidsmarkt is groot, zo blijkt uit een rondgang. Ondernemers halen dan ook alles uit de kast.

Aanblik van de binnenstad in Leeuwarden.

Aanblik van de binnenstad in Leeuwarden.

Volgens INretail, de brancheorganisatie voor de mode-, sport- en schoenenbranche, hebben sommige ketens wel tientallen vacatures openstaan. ,,Het gaat om bijvoorbeeld parketleggers, maar ook om mensen in de winkel. Er zijn flinke tekorten op de winkelvloer, waardoor er sprake is van een kleinere bezetting. Het is een uitdaging om de service op peil te houden. Het is nog niet zo dat er winkels moeten sluiten vanwege het personeelstekort”, zegt een woordvoerder.

Problemen

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat er in het eerste kwartaal van dit jaar 32.000 vacatures waren in de detailhandel. FNV-bestuurder Linda Vermeulen laat weten dat winkels de problemen deels zelf hebben veroorzaakt. ,,Tijdens de coronacrisis zijn de contracten van flexkrachten niet verlengd. Dan zie je maar weer hoe belangrijk het is om mensen een vaste aanstelling te geven.”

Vermeulen benadrukt dat de retailsector de hand in eigen boezem moet steken. ,,Zorg ervoor dat het aantrekkelijk wordt om in een winkel te werken. En dat betekent dat bedrijven hun werknemers beter moeten belonen.”

Ingeruild

Maar zo simpel is het niet, meent INretail. Zo hebben veel jongeren hun baantjes in de winkels tijdens de coronacrisis ingeruild voor werk bij de GGD. ,,En het is moeilijk om deze mensen terug te halen. Bovendien is er niet veel toestroom aangezien we hevige concurrentie ondervinden van andere sectoren, zoals de horeca.”

De branchevereniging zegt dat er individuele ondernemers zijn die alles uit de kast halen om mensen te verleiden. ,,Zij zijn bereid meer loon te betalen en geven korting op kleding. Op dit moment kunnen we het nog volhouden aangezien de belangrijkste maanden oktober, november en december nog moeten komen. Dat is de drukste periode van het jaar.”

INretail probeert er naar eigen zeggen alles aan te doen om het imago van de sector te verbeteren. ,,Mensen moeten het ook leuk vinden om in een winkel te werken. Daar komt bij dat iedereen met een juiste houding geschikt is. Dat is belangrijker dan een extra diploma. Verder bieden we veel flexibiliteit zodat mensen werk en privé goed kunnen combineren.”

Supermarkten

De supermarktbranche, die sinds de uitbraak van de coronacrisis forse omzetcijfers behaalt, laat weten geen moeite te hebben om geschikt personeel te vinden. ,,In de supermarkten werken relatief veel jongeren, wat ervoor zorgt dat eventuele tekorten onder het vaste personeel gemakkelijker opgevuld kunnen worden. Dat geldt zeker ook in de zomermaanden, wanneer er extra jongeren beschikbaar zijn die wat willen bijverdienen. Hier is in de supermarkten ook veel ruimte voor, wat het zeker voor die groep een aantrekkelijke branche maakt”, zegt een woordvoerder van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel.

Bij Albert Heijn is de bezetting tijdens de zomermaanden dan ook goed op orde. ,,Deze periode is een wisselmoment voor veel jongeren die bij ons werken, onder andere door de zomervakantie en jongeren die na de vakantie minder gaan werken vanwege school. Daarom werven we in die periode altijd extra. Dat is dit jaar wat eerder begonnen, aangezien Nederland open is gegaan waardoor er in andere branches ook weer meer werk is. In enkele winkels hebben we tijdelijk minder medewerkers dan we zouden willen. Dit lossen we op door met andere winkels samen te werken”, aldus een woordvoerder.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Winkels