Eten zonder vlees maar geen inspiratie? Kok Klaas Kasma heeft deze week elke dag een recept. Zaterdag: roereieren van tofoe

Koken met Klaas Kasma. Foto: NIELS WESTRA

Deze week is de Nationale Week Zonder Vlees. Kok Klaas Kasma, die 21 jaar lang restaurant Piet Paaltjens bestierde, deelt elke dag een vegetarisch recept. Vandaag staan roereieren van tofoe op het menu.

In mijn laatste bijdrage voor de Nationale Week Zonder Vlees wil ik het nog even hebben over vleesvervangers. Ik heb ze niet gebruikt in de recepten deze week, omdat ik er niet van houd iets plantaardigs een naam van een vleesproduct te geven. Maar wel doen we vandaag iets met tofoe. Ik hoop niet dat alle desperate vleeseters van deze week nu beginnen over de ontbossing van de tropische regenwouden om daar dan soja te verbouwen. De meeste soja die daar verbouwd wordt verdwijnt in koeienmagen. Het beetje soja dat voor de tofoe gebruikt wordt is daarbij te verwaarlozen. Bovendien is het niet lekker, het smaakt naar niets. Voor smaak aan tofoe moeten we zelf zorgen.

Ingrediënten voor 2 personen:

3 eetlepels zonnebloemolie

200 gram tofoe

2 bosuitjes, in ringetjes gesneden

50 gram babyspinazie

1 halve theelepel koenjit (kurkuma)

zout en peper

2 sneetjes geroosterd brood

2 tomaten

Bereiding:

Snijd de tomaten doormidden. Bestrooi de snijkanten met peper en zout en besprenkel ze met een lepel zonnebloemolie. Gril ze 5 minuten op een grilplaatje. Prak de tofoe met een vork fijn in een kom. Vermeng dit met de bosuitjes, babyspinazie, koenjit, zout en peper. Verwarm 2 eetlepels olie in een hapjespan. Doe het tofoemengsel erin en bak dit al roerende 5 minuten tot het mengsel romig en geel is. Schep de tofoe op de plakjes geroosterd brood en leg de gegrilde tomatenhelften er naast.

Tips of reacties? Stuur ze naar [email protected]

Nieuws

Meest gelezen