Eten zonder vlees maar geen inspiratie? Kok Klaas Kasma heeft deze week elke dag een recept. Maandag: groentecurry

Klaas Kasma kookt deze vegetarisch in de Nationale Week Zonder Vlees. Foto: NIELS WESTRA

Deze week is de Nationale Week Zonder Vlees. Kok Klaas Kasma, die 21 jaar lang restaurant Piet Paaltjens bestierde, deelt elke dag een vegetarisch recept. Vandaag staat groentecurry op het menu.

Beste vleesliefhebbers, vandaag begint de Nationale Week Zonder Vlees. Voor jullie zijn er deze week dus twee opties. Je kunt een dagje proberen de gehaktbal in de pan te laten, de biefstuk in de koelkast en de rookworst in de verpakking. Dan eet je onderstaand gerecht en probeer je via YouTube nog even de uitzending van Zondag met Lubach terug te zien over de bio-industrie. Misschien bevalt het wel en denk je: dit ga ik vaker doen, of je zegt ik wacht wel tot volgende week op een vleesrecept.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 halve aubergine, in blokjes

2 kleine wortels, in blokjes

100 gram sperzieboontjes, in tweeën gesneden

1 grote aardappel, in blokjes gesneden

100 gram doperwtjes

50 gram gedroogde kokos

4 groene pepers, gesneden al dan niet met de zaadjes

3 tomaten, in stukjes

2 eetlepels yoghurt

1 theelepel kerriepoeder

2 eetlepels gehakte korianderblaadjes

Bereiding:

Doe de aubergine, wortel, sperzieboontjes en aardappel in een pan met 2.5 deciliter water. Breng dit aan de kook. Voeg de doperwtjes toe. Draai het vuur lager en laat alles 4 minuten zachtjes koken. Week de gedroogde kokos 5 minuten in een beetje heet water. Pureer dit in een keukenmachine met de groene pepers en een theelepel zout. Voeg deze puree toe aan de groenten zodra deze zacht beginnen te worden. Laat alles nog 5 minuten sudderen. Voeg de tomaten, de yoghurt en het kerriepoeder toe. Kook alles nog even door. Strooi tot slot de gehakte koriander over de curry. Serveer met rijst.

Tips of reacties? Stuur ze naar klaaskasma@live.nl

Nieuws

Meest gelezen