De situatie in de ziekenhuizen is momenteel onder controle, zegt Ina Kuper. 'Het aantal bedden op de verpleegafdeling en de ic lijkt toereikend'

De situatie in de ziekenhuizen is momenteel onder controle. Dat zegt kersvers Ina Kuper. Zo kan de landelijke intensive care-capaciteit door de dalende coronadruk afgeschaald worden van 1250 naar 1150 bedden. ,,Maar het is nog wel even spannend wat er gaat gebeuren nu de maatregelen zijn versoepeld.”

Ina Kuper is sinds vorige week de opvolger van Ernst Kuipers, die de overstap van voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg naar minister van Volksgezondheid maakte.

Ina Kuper is sinds vorige week de opvolger van Ernst Kuipers, die de overstap van voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg naar minister van Volksgezondheid maakte. ANP

Kuper is sinds vorige week de opvolger van Ernst Kuipers, die de overstap van voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg naar minister van Volksgezondheid maakte. Ze is eveneens bestuurder van het Isala-ziekenhuis in Zwolle, waardoor de ziekenhuispersconferenties voortaan daar en niet meer in het Rotterdamse Erasmus MC gehouden worden.

Nieuws

menu