Danny Vera stoot Queen en Bohemian Rhapsody van de troon: Roller Coaster nieuwe nummer 1 in Top 2000 (en dit is de top 10)

Danny Vera verdrijft Queen van de eerste plek in de Top 2000 ANP

De Top 2000 heeft een nieuwe nummer één! Danny Vera stoot met zijn nummer Roller Coaster door naar de koppositie van de populaire hitlijst van Radio 2. Daarmee lost de Zeeuwse zanger Bohemian Rhapsody van Queen af, die terug is te vinden op de tweede plek.

Vlak na de bekendmaking dat Danny Vera de nieuwe nummer is in de Top 2000 is hij zelf sprakeloos. ,,Ik ben meestal van heel veel praten. Ik ben hier een beetje stil van. Ik vind het prachtig. Ik vind het een vleugje gênant. Het is heel bijzonder", zegt hij op Radio 2.

De nieuwe nummer 1 past helemaal in het patroon van de Top 2000, die er om de vijf jaar een nieuwe koploper bij krijgt. Vanaf de eeuwwisseling is Bohemian Rhapsody al het populairste lied, maar in 2005 (Avond van Boudewijn de Groot), 2010 (Hotel California van The Eagles) en 2015 (Imagine van John Lennon) was er telkens een nieuwe lijstaanvoerder. Roller Coaster is nu het vijfde lied ooit dat op 1 staat in de eindejaarslijst van NPO Radio 2. Hotel California stond ook in 2014 bovenaan, in de overige zeventien edities ging Queen aan kop.

Sensationeel

Dat Roller Coaster dit jaar de enige plaat zou zijn die Bohemian Rhapsody zou kunnen verdringen was al duidelijk. De plaat die Danny Vera samen schreef met de Brabantse singer-songwriter Mercy John was vorig jaar al sensationeel gedebuteerd op plaats 4 en in andere hitlijsten van 2020 scoorde het gevoelige liedje ook hoog. Zo voert Roller Coaster de Evergreen Top 1000 van Radio 5 aan en in de Top 4000 van Radio 10 neemt het lied de tweede plaats in, achter Bohemian Rhapsody.

Nieuws

menu