Big Brother keert terug op televisie en geboren Fries Theo (54) is een van de bewoners: 'Je moet geen rol spelen, maar jezelf blijven'

Wie zijn de bewoners van Big Brother?

Over precies één week keert de moeder aller realityprogramma's terug op televisie: Big Brother. Wie zijn de acht kandidaten die zich 100 dagen lang vrijwillig laten opsluiten en 24/7 bekeken kunnen worden?

Big Brother maakt RTL dit keer samen met de Belgische omroep Vier. Er doen vier Nederlanders en vier Belgen aan mee. Geraldine Kemper en de Vlaamse Peter Van de Veire zijn de presentatoren. Het complex waarin de deelnemers worden opgesloten staat in Amsterdam op een parkeerterrein tussen de Johan Cruijff Arena en het kantoor van EndemolShine.

Het nieuwe huis wordt volgens EndemolShine ‘moderner’ dan de oude versie, maar het motto van het programma blijft ‘back to basic’. Zo hebben de kandidaten in het huis bijvoorbeeld geen smartphones tot hun beschikking omdat zij op geen enkele manier contact met de buitenwereld mogen hebben.

De kandidaten worden getest voordat zij het huis in gaan. Dat geldt naar verwachting ook voor de voltallige crew die zich in het huis bevindt. Als de acht deelnemers eenmaal binnen zijn hoeven ze in het huis zelf geen anderhalve meter afstand van elkaar te houden omdat ze dan gelden als huishouden.

Theo, 54 jaar (Amsterdam/Nederland): ‘Je moet geen rol spelen, maar jezelf blijven.’

Hij is geboren in Sneek, maar inmiddels is Theo een rasechte Amsterdammer geworden. Hij runt zijn eigen klusbedrijf en zoon Sean is zijn grootste trots. Hij spreekt hem dagelijks en ze hebben een sterke, emotionele band. Theo is open, eerlijk en recht door zee. Hij heeft een enorm uitgesproken mening en gaat graag discussies aan. Hij heeft een grote mond, maar een klein hartje. Waar hij echt niet tegen kan, is onrecht en dat maakt hij dan ook meteen duidelijk. Theo is goed in het bewaren van geheimen, iets dat goed van pas kan komen in het Big Brother huis.

 

Ziko, 34 jaar (Lokeren/België): ‘Ik ben een teamplayer en zal de bemiddelaar van de groep zijn.’

Zeg je dansen, dan zeg je Ziko. Hij is choreograaf, runt zijn eigen dansschool en in 2019 is hij uitgeroepen tot Belgisch Kampioen Breakdance. Ziko ziet zichzelf als een echte teamplayer. Hij komt op voor de zwakkere mensen en heeft een groot hart. Voor Ziko is familie zeer belangrijk. Hij woont weer bij zijn moeder en steunt haar bij de verzorging van zijn zus met het syndroom van down. Ziko is heel open over zijn geloof. Hij bidt vijf keer per dag, maar als het te druk is overdag, haalt hij het ook weleens ’s avonds in.

Liese, 28 jaar (Halen/België): ‘Ik ben heel aanwezig, dat hebben mensen graag of dat hebben mensen niet graag.’

Liese uit Belgisch Limburg is een vrolijke flapuit, heeft een groot empathisch hart en een humoristisch kantje. Ze werkt als zelfstandig thuisverpleegkundige. Liese lijkt een braaf meisje, maar heeft wel degelijk een pittige kant. Irritaties kan ze niet voor zich houden, want haar gezicht spreekt boekdelen. De ontwapenende Liese doet mee voor de ervaring, maar wil ook graag met het geld naar huis. Liese vraagt haar moeder vaak om advies, dat zal in het huis niet kunnen. Ook zal ze haar vriend ontzettend missen, maar pakt dit avontuur met beide handen aan.

Nathalie, 23 jaar (Groningen/Nederland): ‘Ik heb best een temperament en laat niet met me sollen.’

Nathalie is geboren in Thailand, maar woont sinds haar eerste levensjaar al in Groningen. Ze is opgegroeid met telefoon en social media, en is zelf benieuwd hoe ze het zal ervaren wanneer dit allemaal wegvalt. Nathalie gaat confrontaties niet uit de weg en zegt waar het op staat, maar heeft liever dat alles koek en ei is. Om de mening van anderen maakt ze zich niet zo druk, ze houdt van een lolletje en weet mensen altijd aan het lachen te maken.

Daniëlle, 40 jaar (Made/Nederland): ‘Het is tijd voor Daniëlle!’

Daniëlle is moeder van vijf kinderen en woont in een klein dorpje in Noord-Brabant. In het dagelijks leven is ze docent op het Hoger Beroepsonderwijs. Voor ze docent werd, werkte ze als consultant in het bedrijfsleven. Daniëlle is een pittige vrouw, staat altijd voor anderen klaar en heeft de afgelopen jaren weinig tijd voor zichzelf vrijgemaakt. Big Brother is voor haar een break van het alledaagse en komt dus als geroepen. 

Thomas, 23 jaar (Etterbeek/België): ‘Ik heb respect voor alles en iedereen.’

De studentikoze Thomas is gestopt met zijn studie en werkt nu met veel plezier als commercieel adviseur. Hij is fan van Big Brother en heeft zin om dit nu zelf te gaan ervaren. Hij woont samen met zijn vrienden in een huis waar hij zijn eigen studio heeft. Met zijn positiviteit, vrolijkheid en sociale skills, maakt hij zichzelf onmisbaar in een groep. Thomas zal altijd aardig en lief zijn, maar zijn vrienden zal hij zorgvuldig zelf uitkiezen. Hij kan niet goed doen alsof en kan er niet mee omgaan als mensen niet oprecht zijn.

Naomi, 31 jaar (Mechelen/België): ‘Mensen geven altijd commentaar, wat je ook doet, dus je kan maar beter iets doen wat je leuk vindt.’

De 31-jarige Naomi werkt in een vegan lunchbar in Mechelen. Ze noemt zichzelf het zonnetje in huis en laat mensen graag lachen. Vandaar dat ze ook gemakkelijk in groepen gedijt. Ze kan moeilijk liegen en houdt niet van mensen die achterbakse spelletjes spelen. Naomi is zeer actief op sociale media en deelt veel met haar volgers. Best laat ontdekte ze dat ze niet alleen op mannen valt, maar echt op een persoon en niet op een geslacht. Als iemand grappig is, dan kan ze al heel snel verliefd worden. Wie weet lukt het deze biologe om haar medebewoners ervan te overtuigen veganistisch te gaan eten.

Jowi, 25 jaar (Den Haag/Nederland): ‘Ik ben al jaren fan van Big Brother’

Jowi is acht jaar geleden naar Nederland verhuisd voor zijn studie. Hij groeide op op Curaçao en is opgevoed door zijn grootouders. Nu volgt hij als gedreven en slimme student een master Finance and Investments. Hij heeft sinds kort een prille relatie en laat zijn vriend achter om het Big Brother huis in te gaan. Hij is al jaren fan van Big Brother en volgt van jongs af aan verschillende buitenlandse versies op de voet. Misschien geeft dit hem wel de tactische voorsprong om Big Brother 2021 te winnen.

De aftrap van Big Brother: De Start vindt plaats op maandag 4 januari om 20.30 uur bij RTL 4 en RTL 5. Het realityprogramma is daarna iedere werkdag om 21.30 uur en op zaterdag om 18.00 uur te zien op RTL 5. Wie de bewoners live wil volgen in het huis kan 24/7 terecht bij een livestream op Videoland.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra