Ziekte legt meubeltransporteur Sybesma Logistiek in Harlingen lam: failliet

Transport over de snelweg. FOTO PIXABAY

De langdurige ziekte van twee chauffeurs verlamde het Harlinger transportbedrijf Sybesma Logistics, zegt eigenaar Dirk Sybesma. Hij vroeg het faillissement aan.

Met drie vrachtwagens vervoerde het bedrijf meubels voor Jan Krediet. Sybesma zat zelf achter het stuur en had twee werknemers in dienst. Werk was er genoeg, zo vertelde hij aan curator Cynthia Grondsma. De langdurige ziekte van zijn twee andere chauffeurs deden hem de das om.

De schuldenlast is inmiddels opgelopen tot 260.000 euro. Daarvan eist de fiscus het grootste deel op: 175.000 euro. Een doorstart zit er volgens Grondsma niet in. ,,De eigenaar is er zelf nogal nuchter onder, hij rijdt inmiddels als zzp’er. Toch is hij ook wel emotioneel. Het is een familiebedrijf, al sinds 1935. Dat maakt het wel tragisch.’’

De Sybesma’s begonnen ooit als verhuisbedrijf. Die tak hebben ze in 2009 afgestoten. Tegenwoordig runnen de huidige eigenaren Gideon Korsten en Lykele Reitsma Sybesma Verhuizingen vanuit Leeuwarden. ,,Wij hebben gelukkig geen klagen’’, aldus Korsten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie