Werkbemiddelaar Yobbers uit Leeuwarden wil met Engelstalig platform in een klap heel Europa bereiken

FOTO YOBBERS

Met een nieuw Engelstalig platform wil werkbemiddelaar Yobbers uit Leeuwarden in een klap heel Europa bereiken. Volgende week gaat yobbers.com live.

Yobbers begon als platform voor Nederlanders die op zoek zijn naar een baan in het buitenland en breidde de afgelopen jaren gestaag uit over de grens met aparte platforms voor onder meer Duitsland, Frankrijk en Italië. Door voor elke markt een los platform te lanceren, lukte het beter in te spelen op culturele verschillen.

Die strategie laat het bedrijf nu gedeeltelijk los. ,,We willen kijken of we met een platform heel Europa kunnen dekken’’, zegt oprichter Casper Lemmen. ,,Zo kunnen we veel sneller schalen. Een los platform kostte elke keer maanden voorbereiding.’’

Aan de hand van data wil het bedrijf bepalen of bepaalde markten wel een platform in de eigen taal moeten krijgen. Uiteindelijk is de droom om na Europa de hele wereld te bereiken. ,,De ambitie is daar.’’

Een belangrijke rol bij de internationale stap is weggelegd voor het begin dit jaar geopende kantoor van het bedrijf in de Spaanse stad Valencia. ,,We merkten dat het in Leeuwarden steeds moeilijker werd om de juiste mensen te vinden’’, zegt Lemmen. ,,Met Valencia is dat makkelijker, we kregen meer dan duizend sollicitaties. Die stad heeft een grotere aantrekkingskracht op de internationale gemeenschap.’’ In Valencia werken nu dertig mensen voor Yobbers.

Yobbers verwacht dit jaar een omzetgroei van 70 procent vergeleken met vorig jaar.

Vacatures

Lid Raad van Toezicht

Cultuurhuis Hoogeveen

Baliemedewerker

Stedelijk Museum Meppel

Commerciële Medewerker Binnendienst

VisscherHolland Steenwijk

Nieuws

menu