WoonFriesland bouwt 34 appartementen voor ouderen in Drachten: 'Willen duurzame woningen bouwen die klaar zijn voor toekomst'

Een gevel wordt geplaatst. Sigrid Hoekstra (WoonFriesland) en Biense Dijkstra (Dijkstra Draisma) kijken toe. FOTO WOONFRIESLAND

Sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland laat 34 appartementen bouwen aan De Warren in Drachten. Deze zijn bedoeld voor ouderen, vanaf 55 jaar.

De gasloze appartementen komen op de plek waar voorheen achttien verouderde appartementen stonden. Er wordt een galerijflat met vier woonlagen gebouwd en er komen 35 parkeerplaatsen.

Er is op veel plekken in Nederland een grote behoefte aan levensloopbestendige woningen. Volgens vastgoedfinancier en -belegger Syntrus Achmea zouden in Friesland tot 2040 van elke drie nieuwgebouwde woningen er twee levensloopbestendig moeten zijn en in totaal 6700.

WoonFriesland maakt de appartementen geschikt voor bewoners vanaf 55 jaar, met onder meer een gemeenschappelijke ruimte. De appartementen zijn dicht bij winkels, het ziekenhuis en zorginstanties. ,,Zeker met de toenemende krapte op de woningmarkt willen we duurzame woningen bouwen die klaar zijn voor de toekomst’’, zegt directeur-bestuurder Sigrid Hoekstra.

De woningcorporatie heeft eerder al eens in de Leeuwarder Courant aangegeven te weten dat er met name bij ouderen behoefte is aan meer gemeenschappelijke ruimtes in flats en gezegd die te willen faciliteren. Hoekstra geeft aan dat de gemeenschappelijke ruimte - die bewoners zelf naar wens kunnen indelen en gebruiken - moet bijdragen aan de saamhorigheid tussen bewoners.

Vacatures

TIG lasser

Mubo Metaal bv

Relatiebeheerder / Assistent- Accountant

Admifa Accountants & Adviseurs

Systeembeheerder procesautomatisering

Attero

Nieuws

menu