Winsten op Wall Street, Salesforce maakt koerssprong

Winsten op Wall Street, Salesforce maakt koerssprong ANP

Softwareconcern Salesforce beleefde woensdag een uitstekende beursdag op Wall Street waar koersborden groen kleurden. De onderneming werd door beleggers beloond voor beter dan verwachte resultaten. Verder zijn de markten in afwachting van een speech van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve op het jaarlijkse symposium in Jackson Hole.

De leidende Dow-Jonesindex sloot met een winst van 0,3 procent op 28.331,92 punten. De brede S&P 500 won 1 procent tot 3478,73 punten en technologiegraadmeter Nasdaq steeg 1,7 procent tot 11.665,06 punten.

Salesforce sloot met een winst van 26 procent. De maker van cloudsoftware waarmee bedrijven onder meer klantrelaties kunnen onderhouden zette afgelopen kwartaal een recordomzet van meer dan 5 miljard dollar in de boeken. Een dag eerder won het aandeel ook al door het nieuws dat het bedrijf eind deze maand wordt opgenomen in de prestigieuze Dow-Jonesindex. Het bedrijf zou ook 1000 banen willen schrappen.

HPE

Hewlett Packard Enterprise (HPE) won op zijn beurt bijna 4 procent. Het techbedrijf publiceerde beter dan verwachte resultaten. Warenhuisketen Nordstrom stond daarentegen 5,5 procent in het rood na teleurstellende kwartaalcijfers. Door de coronacrisis moesten veel winkels sluiten, waardoor de omzet sterk daalde.

Andere bedrijven die de boeken openden waren onder meer huizenbouwer Toll Brothers (min 2,1 procent), kledingwinkelketen Urban Outfitters (plus 21 procent) en de verkoper van sportartikelen Dick's Sporting Goods (plus 16 procent).

Facebook

Facebook maakte bekend in zijn maag te zitten met het nieuwe besturingssysteem van de iPhones van Apple, iOS 14. Het socialemediabedrijf waarschuwde voor lagere inkomsten doordat Apple de privacy van gebruikers beter gaat beschermen. Het aandeel Facebook won evenwel 8,2 procent. Apple sloot 1,4 procent hoger.

Verder stond Google-moeder Alphabet (plus 2,4 procent) bij de winnaars. Volgens topman Sundar Pichai heeft Google geen interesse in de Amerikaanse tak van filmpjesapp TikTok.

Fed-bijeenkomst

De jaarlijkse Fed-bijeenkomst wordt vanwege het coronavirus dit jaar virtueel gehouden. Powell gaat spreken over de langverwachte beleidskaders van de Amerikaanse koepel van centrale banken. Daarbij zal de aandacht in het bijzonder uitgaan naar de inflatiestrategie van de Fed.

De euro stond op 1,1830 dollar tegenover 1,1820 eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent meer op 43,38 dollar. Brentolie zakte 0,5 procent in prijs tot 45,64 dollar per vat.

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu