Startup Yobbers uit Leeuwarden groeide hard door mensen de kans te bieden in het buitenland te werken en toen kwam corona: Wie wil er er nu nog over de grens werken?

Plotseling lag het buitenland een stuk verder weg. Grenzen dicht, vluchten geschrapt, regels aangescherpt. Toch koppelt het Leeuwarder Yobbers nog altijd werkzoekenden aan banen in Spanje, Bulgarije of Ierland.

Gijs Kingma en Caspar Lemmen van Yobbers helpen Nederlanders in de hele wereld aan een baan. Door corona viel hun omzet even helemaal weg maar intussen gaat het weer crescendo.

Gijs Kingma en Caspar Lemmen van Yobbers helpen Nederlanders in de hele wereld aan een baan. Door corona viel hun omzet even helemaal weg maar intussen gaat het weer crescendo. FOTO NIELS WESTRA

Ze zijn er nog genoeg, vacatures in zonnige oorden als Lissabon, Athene of Berc sur Mer. ,,En er zijn ook nog altijd genoeg mensen die de wereld willen ontdekken’’, merkt Gijs Kingma. De voormalige barman en afgestudeerd marketeer leidt samen met ontwikkelaar Rémon Wobbema en voormalig bedrijfskundestudent Casper Lemmen het bedrijf Yobbers, dat vanuit Leeuwarden mensen over de halve wereld aan werk helpt.

Nieuws

menu