Werknemers Miss Etam en Steps weer naar Ondernemingskamer

Werknemers Miss Etam en Steps weer naar Ondernemingskamer ANP

Werknemers van Miss Etam en Steps stappen met vakbond AVV opnieuw naar de Ondernemingskamer om te vragen of de reorganisatie van het kledingmerk tegengehouden kan worden. Volgens de vakbond lapt de nieuwe eigenaar Martijn Rozenboom behalve de afspraken ook de wet aan zijn laars. Rozenboom wil veel werknemers ontslaan na de doorstart van Miss Etam, meldt de vakbond.

Met de curator was afgesproken dat tenminste honderd werknemers op het hoofdkantoor konden blijven werken, maar 'bedrijvendokter' Rozenboom komt deze afspraak niet na, zegt de vakbond. Ook zegt de vakbond dat Rozenboom het distributiecentrum heeft gesloten zonder daarvoor op het advies van de ondernemingsraad te wachten. Volgens de vakbond heeft Rozenboom laten weten dat het advies niet relevant is omdat zijn besluit al vaststaat. "Daarmee wordt de ondernemingsraad buiten spel gezet", aldus de vakbond.

"Rozenboom wil geen sociaal plan afsluiten. Waarschijnlijk hoopt hij dat winkelmedewerkers zelf ontslag nemen als ze veel reistijd krijgen om in een ander filiaal te gaan werken", schrijft de vakbond. Er werken ongeveer zeshonderd mensen bij Miss Etam.

Volgens de vakbond stapelden de problemen bij Miss Etam zich op sinds Rozenboom eind augustus Miss Etam, Claudia Sträter, Expresso en Steps overnam van de Nederlandse tak van het failliete FNG, waarvan het management onder de naam Nxt Fashion doorging. Volgens de curator kwam Rozenboom als enige met een bod om de hele failliete boedel te kopen.

Volgens de vakbond zijn sinds de overname onder meer winkels gesloten, webshops uit de lucht gehaald, merken doorverkocht en moesten medewerkers in actie komen om salaris te krijgen.

Nieuws

Meest gelezen