Werkgevers: extra coronasteun goede stap, voor horeca onvoldoende

Werkgevers: extra coronasteun goede stap, voor horeca onvoldoende ANP
Voor eet- en drinkgelegenheden komt 40 miljoen euro beschikbaar, bovenop de al bestaande regelingen waarvan ze gebruik kunnen maken. Dat geld is bedoeld ter compensatie van de voorraden die zij niet meer kunnen gebruiken, en de kosten die zij tevergeefs hebben gemaakt om 'coronaproof' open te kunnen blijven.
Ook kunnen ondernemers hun bedrijf tijdelijk in een soort winterslaap brengen, om wanneer de situatie verbetert weer snel te beginnen. Dit "time-out arrangement" biedt te weinig zekerheid, vindt voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland. Hij vindt onder meer dat ondernemers ook de mogelijkheid moeten hebben om helemaal te stoppen, zonder dat het enorm nadelige financiële gevolgen heeft voor de ondernemer.
Tegemoetkoming
Het kabinet verbreedt de tegemoetkoming in de vaste lasten (TVL), zodat alle ondernemers die kampen met groot omzetverlies er gebruik van kunnen maken. "Daar hebben wij ons steeds hard voor gemaakt. Dit is broodnodig omdat nog steeds ondernemers, bijvoorbeeld in het transport, buiten de boot vielen", zegt voorzitter Ingrid Thijssen van VNO-NCW.
De ondernemersorganisaties laten weten in gesprek te blijven met het kabinet over aanpassingen van het steunpakket, wanneer die voor bepaalde sectoren niet voldoende blijken te zijn.
Vacatures
GOED VOLK! M/V
Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner
Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators
EOC Nederland
