Wall Street opent met winst

Wall Street opent met winst ANP

De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag hoger geopend, waarmee werd voortgeborduurd op de mooie winsten van een dag eerder. Het sentiment op Wall Street blijft profiteren van de hoop op een nieuw steunpakket om de Amerikaanse economie door de coronacrisis te loodsen. Verder kwamen er nieuwe cijfers over de uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,3 procent in de plus op 28.389 punten. De brede S&P 500 won 0,5 procent tot 3436 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 0,6 procent tot 11.563 punten.

De gesprekken over een deal voor een nieuw stimuleringspakket "beginnen ergens op te lijken", heeft president Donald Trump laten weten. Trump speelde woensdag ook al openlijk met de gedachte dat hij binnenkort een handtekening onder nieuwe crisissteun zou zetten, wat zorgde voor duidelijke winsten in New York. De financiële markten verwerken daarnaast het verkiezingsdebat tussen Kamala Harris en Mike Pence.

Werkloosheidsuitkering

Vorige week hebben nog eens 840.000 Amerikanen een werkloosheidsuitkering aangevraagd, tegen een bijgestelde 849.000 een week eerder. Economen hadden op een afname tot 820.000 gerekend. Dat de daling minder sterk is dan verwacht, duidt erop dat het herstel op de Amerikaanse arbeidsmarkt enigszins vertraagt.

Bij de bedrijven gaat de aandacht onder meer uit naar de chipsector, vanwege sterke verkoopcijfers van de Taiwanese chipmaker TSMC. De belangrijke leverancier van halfgeleiders voor smartphones profiteerde onder meer van de nieuwe iPhones die Apple binnenkort zal onthullen. Daarnaast heeft het Zuid-Koreaanse Samsung, een van de belangrijkste rivalen van Apple, laten weten een uitstekend kwartaal achter de rug te hebben. Apple steeg 0,6 procent.

Coronatherapie

Regeneron Therapeutics won 2 procent. De farmaceut heeft bij de Amerikaanse medicijnautoriteit FDA om goedkeuring gevraagd voor zijn coronatherapie met synthetische antilichamen. Trump kreeg dit experimentele medicijn onlangs al toegediend. Hij is vol lof over de behandeling.

Er was ook overnamenieuws. Zakenbank Morgan Stanley (min 1 procent) lijft vermogensbeheerder Eaton Vance in. Met de deal is circa 7 miljard dollar gemoeid. Het aandeel Eaton Vance sprong 46 procent omhoog.

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu