Wall Street opent met winst

Wall Street opent met winst ANP

De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met plussen aan de nieuwe handelsdag begonnen. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer het chaotisch verlopen verkiezingsdebat tussen president Donald Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden. Verder werden beter dan verwachte cijfers over de arbeidsmarkt bekendgemaakt.

De leidende Dow-Jonesindex steeg in de vroege handel 0,7 procent tot 27.644 punten. De brede S&P 500 dikte 0,4 procent aan tot 3349 punten en techgraadmeter Nasdaq kreeg er 0,2 procent bij tot 11.110 punten.

Het eerste verkiezingsdebat tussen Trump en Biden werd door de Amerikaanse media ontvangen als een chaotisch en hard gevecht. De twee kemphanen wisselden meermaals beledigingen uit. Trump kwam niet alleen hard in aanvaring met Biden maar ook met debatleider Chris Wallace vanwege zijn vele interrupties. Van een duidelijke winnaar was geen sprake.

Werkgelegenheid

Verder bleek uit cijfers van loonstrookverwerker ADP dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in september harder dan verwacht toenam. De gegevens van ADP lopen vooruit op het maandelijkse banenrapport dat de overheid vrijdag publiceert. Ook bleek dat de krimp van de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal iets minder fors was dan eerder geraamd. Evengoed was sprake van een neergang met 31,4 procent.

Bij de bedrijven gaat de aandacht onder meer uit naar Walt Disney dat 0,8 procent verloor. Het entertainment- en mediaconcern ontslaat zo'n 28.000 medewerkers van zijn Amerikaanse pretparken. Die mensen zaten al tijdelijk thuis omdat de parken al geruime tijd dicht zijn vanwege de coronacrisis of nauwelijks bezoekers trekken.

Vacatures

Praktijkmanager

Huisartsenpraktijk Poseidon

Bijzonder hoogleraar en Senior onderzoeker

CMO STAMM

Magazijnmedewerker (m/v)

Bijl & de Jong Emmeloord b.v.

Nieuws

menu