Wall Street opent met winst

Wall Street opent met winst ANP

De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag in het groen geopend. Beleggers op Wall Street reageerden op nieuwe cijfers over de Amerikaanse werkgelegenheid van loonstrookverwerker ADP. Daarnaast gaf onder meer entertainmentreus Disney een kijkje in de boeken.

De Dow-Jonesindex werd 0,7 procent hoger gezet in de eerste handelsminuten, op 27.024 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,4 procent tot 3319 punten en techbeurs Nasdaq klom 0,1 procent tot 10.953 punten.

Amerikaanse bedrijven nemen weer werknemers aan sinds de lockdownmaatregelen tegen het coronavirus in grote delen van het land zijn versoepeld, stelt ADP. Volgens de loonstrookverwerkers kwamen er in juli weliswaar niet zo heel veel banen bij. Maar daar tegenover staat dat het cijfer voor juni enorm opwaarts is herzien.

Disney

Disney (plus 6 procent) heeft in het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 4,7 miljard dollar geleden, maar de cijfers waren minder erg dan gevreesd. Door de coronapandemie bleven veel pretparken van het Amerikaanse entertainmentconcern gesloten, waardoor het bedrijf die inkomsten misliep. Doordat de releases van grote films werden uitgesteld en bioscopen vaak dichtbleven halveerden ook de opbrengsten van de filmstudio's. Een stijging van het aantal abonnees voor Disney+ gedurende de lockdowns kon die daling bij lange na niet compenseren.

De maker van vleesvervangers Beyond Meat (min 6,3 procent) heeft gedurende de lockdownmaatregelen de supermarktverkopen van zijn vegaburgers en -worsten juist bijna verdriedubbeld. Om genoeg producten geschikt te maken voor de verkoop in winkels was het bedrijf ook meer geld kwijt, wat leidde tot een groter verlies.

Vacatures

Physiotherapeut

Therapiezentrum Janssen

Voorzitter Raad van Toezicht

Talent Performance namens Huurdersplatform Nieuw Elan

Voorzitter Bestuur IMG

Galan Groep

Nieuws

menu