Wall Street met winst de dag uit

Wall Street met winst de dag uit

Wall Street met winst de dag uit ANP

De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag opnieuw met winst gesloten, net als een dag eerder. Het sentiment op Wall Street wordt onder meer gesteund door sterke macro-economische cijfers uit China. Daarnaast is de blik van beleggers gericht op de Amerikaanse koepel van centrale banken, de Federal Reserve, die dinsdag begint aan zijn tweedaagse beleidsvergadering.

De Dow-Jonesindex sloot een fractie hoger op 27.995,60 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,5 procent tot 3401,20 punten en techbeurs Nasdaq ging 1,2 procent omhoog tot 11.190,32 punten.

Naar verwachting komen er geen veranderingen in het beleid van de Amerikaanse centrale bank. Beleggers zullen dan ook vooral benieuwd zijn naar de toelichting van Fed-voorzitter Jerome Powell op woensdag. Daarbij zal met name worden gelet op opmerkingen over nieuwe stappen die de Fed kan gaan zetten tegen de coronacrisis.

Apple

Technologiegigant Apple dikte 0,2 procent aan. Apple introduceerde nieuwe smartwatches en iPads en een abonnementenbundel, maar geen iPhones.

Facebook steeg 2,4 procent. Het socialemediabedrijf stond eerder ook op winst, maar speelde die voor een groot deel kwijt toen Kim Kardashian haar volgers op Twitter opriep om net als haar een pauze in te lassen op Facebook en Instagram. Het aandeel herstelde zich na de koersval die daarop volgde.

Daarnaast zou beurstoezichthouder SEC bezig zijn met een onderzoek naar de beschuldigingen van misleiding, fraude en bedrog door de bouwer van elektrische voertuigen Nikola. Investeerder Hindenburg Research beticht Nikola van fraude door bijvoorbeeld onjuiste informatie te geven over de mogelijkheden van zijn elektrische trucks. Nikola ontkent, maar verloor wel 8,3 procent.

Carnival

Cruisemaatschappij Carnival (min 10,8 procent) maakte bekend voor nog eens 1 miljard dollar aan nieuwe aandelen uit te willen geven. Daarnaast denkt Carnival dat het nettoverlies in het derde kwartaal zal uitkomen op 2,9 miljard dollar. Het bedrijf is bezig om de vlootcapaciteit te verlagen vanwege de zware impact van de coronacrisis op de cruisebranche.

Outset Medical maakte zijn beursdebuut. Het bedrijf werd ruim het dubbele waard op de eerste beursdag.

De euro was 1,1848 dollar waard, net als bij de slotbel in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,9 procent meer op 38,34 dollar. Brentolie werd 2,6 procent duurder op 40,63 dollar per vat.