Wall Street lager door schrik coronabesmetting Trump

Wall Street lager door schrik coronabesmetting Trump ANP

De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag flink lager geopend, door schrik bij beleggers op Wall Street door het nieuws dat president Donald Trump en zijn vrouw Melania zijn besmet met het coronavirus. Daarnaast gaat de aandacht uit naar het belangrijke banenrapport van de overheid en worden de politieke ontwikkelingen rond een nieuw steunpakket voor de Amerikaanse economie in Washington gevolgd.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 1 procent lager op 27.526 punten. De brede S&P 500 zakte 1,2 procent tot 3339 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 1,7 procent tot 11.130 punten.

Trump liet via Twitter weten dat hij en Melania het coronavirus hebben. Waarschijnlijk hebben zij het virus opgelopen door nauw contact met adviseur Hope Hicks, die onder meer met Trump mee was naar het verkiezingsdebat in Cleveland.

Werkgelegenheid

De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in september veel minder sterk gegroeid dan in augustus en ook zwakker dan verwacht. Het ministerie van Arbeid maakte bekend dat er vorige maand 661.000 banen bijkwamen exclusief de landbouwsector. Economen hadden op een aanwas van 875.000 arbeidsplaatsen gerekend.

Het Huis van Afgevaardigden heeft een nieuw steunpakket voor de economie ter waarde van 2,2 biljoen dollar goedgekeurd. Het lijkt er echter niet op dat de wet die het pakket regelt het zal redden in de Senaat, waar de Republikeinen een meerderheid hebben. Meerdere Republikeinse kopstukken vinden dat met het plan te veel geld gemoeid is.

Walmart

Supermarktconcern Walmart verkoopt een meerderheidsbelang in zijn Britse dochteronderdeel Asda aan een investeringsconsortium. Walmart verwacht een boekverlies te lijden van 2,5 miljard dollar op de verkoop van de supermarktketen en daalde 0,4 procent.

De maker van elektrische auto's Tesla heeft in het derde kwartaal 139.000 voertuigen afgeleverd. Het gaat om een record voor het bedrijf van topman Elon Musk. Tesla ging wel 5 procent onderuit.

Boeing zou gesprekken voeren met de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair over een order voor 150 tot 200 toestellen van het type 737 MAX. De opdracht zou een flinke opsteker zijn voor Boeing, want de 737 MAX wordt om veiligheidsredenen al sinds maart vorig jaar aan de grond gehouden vanwege twee crashes. Boeing daalde desondanks 2,5 procent.

Vacatures

IKC-directeur

Kits Primair

Enthousiaste Magazijn Medewerkers

Motor-Parts Nederland

Meewerkend voorman/hovenier (m/v)

Gemeente De Wolden Hoogeveen

Nieuws

menu