Wall Street gaat verder omhoog

Wall Street gaat verder omhoog ANP

De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag hoger geopend, waarmee wordt voortgeborduurd op de mooie winsten van een dag eerder. Het sentiment op Wall Street wordt onder meer gesteund door sterke macro-economische cijfers uit China. Daarnaast is de blik van beleggers gericht op de Amerikaanse koepel van centrale banken, de Federal Reserve, die dinsdag begint aan zijn tweedaagse beleidsvergadering.

De Dow-Jonesindex kreeg er in de eerste handelsminuten 0,7 procent bij op 28.192 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,9 procent tot 3413 punten en techbeurs Nasdaq ging 1,1 procent omhoog tot 11.185 punten.

Naar verwachting komen er geen veranderingen in het beleid van de Amerikaanse centrale bank. Beleggers zullen dan ook vooral benieuwd zijn naar de toelichting van Fed-voorzitter Jerome Powell op woensdag. Daarbij zal met name worden gelet op opmerkingen over nieuwe stappen die de Fed kan gaan zetten tegen de coronacrisis.

Apple

Technologiegigant Apple staat in de belangstelling met een plus van 2,1 procent. Apple houdt later op de dag een virtueel evenement, waarop naar verwachting nieuwe smartwatches en iPads worden gepresenteerd, maar geen nieuwe iPhones.

Daarnaast zou beurstoezichthouder SEC bezig zijn met een onderzoek naar de beschuldigingen van misleiding, fraude en bedrog door de bouwer van elektrische voertuigen Nikola. Investeerder Hindenburg Research beticht Nikola van fraude door bijvoorbeeld onjuiste informatie te geven over de mogelijkheden van zijn elektrische trucks. Nikola ontkent en zegt dat Hindenburg als 'short seller' door de publicatie van een misleidend rapport het aandeel wil manipuleren om zo te profiteren van een koersdaling, na de sterke koersstijging eerder. Het aandeel Nikola ging 8,4 procent omlaag.

Carnival

Cruisemaatschappij Carnival (min 7 procent) maakte bekend voor nog eens 1 miljard dollar aan nieuwe aandelen uit te willen geven. Daarnaast denkt Carnival dat het nettoverlies in het derde kwartaal zal uitkomen op 2,9 miljard dollar. Het bedrijf is bezig om de vlootcapaciteit te verlagen vanwege de zware impact van de coronacrisis op de cruisebranche.

Verder kan cloud-computingbedrijf Snowflake dinsdag zijn debuut maken op Wall Street. Snowflake wil ruim 3 miljard dollar ophalen met de verkoop van aandelen. De waardering van het bedrijf zou meer dan 30 miljard dollar bedragen.

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu