Wajer Yachts uit Heeg Friese Onderneming van het Jaar

Wajer Yachts uit Heeg is gekozen tot Friese Onderneming van het jaar 2022. Directeur Dries Wajer is in 2023 een van de juryleden van de prijs. Foto: Niels de Vries

Wajer Yachts uit Heeg is dinsdagavond in Sneek gekozen tot Friese Onderneming van het jaar 2022. Het bedrijf won de titelstrijd van A.P. van den Berg uit Heerenveen en Jongia Mixing Technology.

De jury bestond uit gedeputeerde Friso Douwstra, Jennifer Westers van WestCord Hotels, René de Heij van Probo en Pieter Kooi van het vorig jaar winnende Beveiligingsbedrijf Kooi uit Drachten.

Wajer Yachts maakte indruk met de enorme groei die het bedrijf doormaakt. De omzet steeg in twee jaar van 40 naar 100 miljoen euro. De verwachting is dat de komende jaren die omzet wordt verdubbeld, aldus directeur Dries Wajer.

Bij Wajer Yachts werken 280 werknemers, in Heeg, Lemmer en Heerenveen. Het bedrijf maakt luxe motorjachten ter waarde van 1 tot 6 miljoen euro. Koning Willem-Alexander is ook in het bezit van een jacht van een Wajer. Het bedrijf heeft een grote internationale klantenkring.

Vacatures

Directeur

Effectus-HR namens Stichting Centrum voor Film in Friesland

Voorzitter Bestuur IMG

Galan Groep

Systeembeheerder procesautomatisering

Attero

Nieuws

menu