Waarom tuincentrum Tuin! in Leeuwarden de deuren sluit: 'Wy hawwe de hannen ek fol oan De Westereen'

Tuin! Leeuwarden sluit eind september de deuren. Er komt waarschijnlijk geen nieuw tuincentrum op die plek. De grond is verkocht aan een projectontwikkelaar.

Medewerker Jan Bootsma is al jaren werkzaam bij het tuincentrum in Leeuwarden. Hij verhuist mee naar De Westereen.

Medewerker Jan Bootsma is al jaren werkzaam bij het tuincentrum in Leeuwarden. Hij verhuist mee naar De Westereen. Foto: Niels Westra

Met het vertrek van Tuin! komt er een einde aan een stukje groene geschiedenis in Leeuwarden. Op het terrein aan de Mr. P.J. Troelstraweg begon in 1966 Bootsma. In 2007 werd de bloemenkwekerij een vestiging van Tuinwereld. Amper een jaar later kostte een blunder van de formule de Leeuwarder vestiging en nog drie andere de kop. Een handvol leveranciers had het bankroet aangevraagd omdat ze nog 40.000 euro tegoed hadden, maar de advocaat verzuimde op de zitting te verschijnen en de rechtbank sprak toen het faillissement uit.

Waarom stoppen?

Jan Feenstra nam de boel over, eerst als Groenrijk en later onder de eigen bedachte naam Tuin! Leeuwarden. Omdat hij volgend jaar 65 wordt en zijn zoon en dochter actief zijn in het veel grotere filiaal in De Westereen, wilde Feenstra het graag rustiger aan doen.

Vacatures

Meewerkend voorman/hovenier (m/v)

Gemeente De Wolden Hoogeveen

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu