WTC Expo schrapt Landbouwbeurs in Leeuwarden: negentiende editie naar 2022

Een foto van de Landbouwbeurs in 2016, Sybren Wiersma van mechanisatiebedrijf Meinderts uit Wergea poetst nog even een verticuteermachine op. Foto Fotobureau Hoge Noorden/Jacob van Essen

Het WTC Expo heeft de landbouwbeurs in Leeuwarden voor dit jaar definitief afgelast. De negentiende editie wordt nu doorgeschoven naar 2022.

De beurs was al verplaatst van september naar december. Toen twee grote exposanten besloten niet mee te doen, blies het WTC Expo het evenement helemaal af. De laatste editie trok in 2018 zo’n 20.000 bezoekers, die zich in vier hallen vergaapten aan tweehonderd stands. Met 650 vierkante meter is D. Kuipers in Witmarsum, dealer van Massey Fergusson, de grootste standhouder.

Het bedrijf vindt deelname dit jaar een te groot risico. ,,Ik knok om my trekkers te ferkeapjen’’, legt Dominicus Kuipers uit. ,,Mar sa’n beurs moat wol út kinne.’’ Dat de landbouwbeurs niet vier, maar drie dagen zou duren, stoort hem. Bovendien vreest Kuipers dat veel boeren niet komen, omdat ze geen QR-code op de telefoon hebben. ,,Do wist net hoe’t de wrâld der yn desimber by leit, mar it kin best wêze dat it dan hielendal noch net oer is mei dy korona.’’ D. Kuipers stond niet alleen in die beslissing, ook de Fendt-dealers haakten af.

,,It is wol jammer’’, vindt directeur Tjepko Bakker van Farm Service in Leeuwarden. ,,It is altyd wol in goed kontaktmomint foar ús klanten.’’ Kuipers beaamt dat: ,,It is altyd in goeie beurs west. Ik fyn dat yn 2022 alle A-merken meidwaan moatte.’’ Het WTC Expo reageerde niet op vragen.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen