Chaos bij FrieslandCampina: voorzitter Wunnekink stapt na drie maanden al weer op

Het bedrijfsterrein van de zuivelfabriek van Frieslandcampina in Leeuwarden. Foto: Anton Kappers

Chaos bij FrieslandCampina. Drie maanden na zijn benoeming, is Erwin Wunnekink alweer afgetreden als voorzitter van de zuivelcoöperatie.

Wunnekink maakte zijn besluit vanmorgen bekend tijdens de centrale vergadering van districtsraden. Hij verklaarde terug te treden in het belang van FrieslandCampina. ,,Er is veel onrust in onze coöperatie en in de sector. Juist in deze tijd hebben we eenheid en daadkracht nodig. Ik wil met mijn vertrek bijdragen aan de verbetering van het draagvlak en herstel van vertrouwen in het bestuur.”

Wunnekink, melkveehouder in Haarlo in de Achterhoek, nam op 16 juni de voorzittershamer over van Frans Keurentjes.

Vice-voorzitter neemt taken tijdelijk waar

Vicevoorzitter Sandra Addink-Berendsen zal zijn taken waarnemen tot er een nieuwe voorzitter is benoemd door het bestuur van de coöperatie.

FrieslandCampina is het grootste zuivelbedrijf van Nederland. De zuivelcooperatie verwerkt circa 70 procent van de Nederlandse melkplas. In Friesland heeft FrieslandCampina vestigingen in Leeuwarden, Gerkesklooster, Dronryp, Wolvega en Workum.

Eerder deze maand ook al vertrek bestuurslid

Begin deze maand maakte ook Frans van den Hurk uit Lieshout zijn plotse aftreden bekend als bestuurslid en commissaris bij FrieslandCampina. De Brabantse melkveehouder, die nog geen jaar bestuurslid was, gaf als reden dat hij zich te weinig herkent in het gevoerde beleid en dat hij in de afgelopen acht maanden onvoldoende invloed heeft kunnen uitoefenen om het beleid te veranderen.

Reorganisatie

Nieuws

Meest gelezen