Vestager stelt verlenging versoepelde EU-staatssteunregels voor

Vestager stelt verlenging versoepelde EU-staatssteunregels voor ANP

De Europese Commissie stelt voor om in verband met de aanhoudende coronacrisis de tijdelijk versoepelde staatssteunregels te verlengen tot 30 juni 2021. EU-commissaris Margrethe Vestager heeft de lidstaten ter consultatie een ontwerpwet gestuurd.

Het dagelijks EU-bestuur schortte bepaalde regels voor directe subsidies of belastingvoordelen half maart op in de hoop bedrijven overeind te houden en werkgelegenheid te redden. Ook kunnen de regeringen sindsdien straffeloos staatsgaranties verlenen op bankleningen, en private en publieke leningen subsidiëren. "De afgelopen zeven maanden heeft het tijdelijke wetskader het mogelijk gemaakt dat lidstaten voor 3 biljoen (3000 miljard) euro bedrijven hebben kunnen steunen die het hardst zijn getroffen door de coronacrisis", aldus Vestager.

"De gevolgen van de crisis zullen nog een tijd bij ons blijven", schrijft ze. "Daarom stellen we een verlenging en aanpassingen voor in het belang van het bedrijfsleven. Over hoe we verder gaan zullen we samen met de lidstaten beslissen."

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu