Verkoop occasions gedaald, maar ergste is voorbij: 'We houden de moed erin. Je ziet dat klanten nu echt gericht naar een auto komen kijken'

De verkoop van tweedehandsauto’s was in april ruim een kwart minder dan in april vorig jaar. Ook in Friesland nam het aantal verkopen bij veel autohandelaren af. Toch zijn er ook lichtpuntjes.

Verkoopmanager Qendrim Rashica van Friesland Autovoordeel ziet de verkoop van cabrio’s wel goed lopen: ,,Mensen willen wel fun.”

Verkoopmanager Qendrim Rashica van Friesland Autovoordeel ziet de verkoop van cabrio’s wel goed lopen: ,,Mensen willen wel fun.” FOTO NIELS DE VRIES

Cabrio’s en sportauto’s worden wel verkocht. ,,Mensen gaan niet op vakantie naar het buitenland, maar willen wel fun”, vertelt Qendrim Rashica van Friesland Autovoordeel in Joure. ,,Dus op die aankopen wordt niet echt bezuinigd.” Dat neemt niet weg dat de verkoop van tweedehandsauto’s ook bij het Jouster bedrijf (vijf werknemers) sinds de coronacrisis met bijna de helft afnam. ,,Normaal verkopen we zo’n vijftien auto’s per week, nu zijn dat er zeven à acht. Mensen zijn voorzichtig met geld uitgeven.”

Vacatures

Magazijnmedewerker (m/v)

Bijl & de Jong Emmeloord b.v.

Praktijkmanager

Huisartsenpraktijk Poseidon

Bijzonder hoogleraar en Senior onderzoeker

CMO STAMM

Nieuws

menu