'Verenigde Staten en China stellen handelsoverleg uit'

'Verenigde Staten en China stellen handelsoverleg uit' ANP

De Verenigde Staten en China stellen hun voor zaterdag geplande handelsgesprekken naar verluidt uit. Persbureau Reuters meldt op basis van ingewijden dat de videoconferentie wordt verschoven vanwege problemen met de planning. Wat er precies aan de hand is, is niet duidelijk. Er zou in ieder geval nog geen nieuwe datum in de agenda zijn gezet.

Het gaat om een belangrijke afspraak. Verwacht werd dat de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer, minister van Financiën Steven Mnuchin en de Chinese vicepremier Liu He met elkaar zouden praten over de onderlinge handelsrelatie. Het is zaterdag precies zes maanden geleden dat het in januari getekende handelsakkoord tussen beide grootmachten in werking trad.

Die deal betekende een gedeeltelijk einde van de slepende Chinees-Amerikaanse handelsoorlog. Maar er waren nog veel zaken waarover nog onenigheid bestond tussen Washington en Peking. Daarom moest er eigenlijk verder onderhandeld worden over vervolgdeals. De onderlinge spanningen zijn evenwel weer opgelopen. President Donald Trump beschuldigde China er de laatste tijd geregeld van informatie achter te houden over het coronavirus. De grootmachten liggen ook in de clinch over de situatie in Hongkong en mogelijke spionage door techbedrijven als Huawei en TikTok.

Vacatures

Meewerkend voorman/hovenier (m/v)

Gemeente De Wolden Hoogeveen

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Nieuws

menu