Er is veel vraag naar beveiligers, al gaat het in Friesland niet om grote aantallen

Veel vraag naar beveiligers ANP

De evenementenbranche herstelt en dat is terug te zien in het aantal vacatures. Er is veel vraag naar beveiligers, al gaat het in Friesland volgens uitkeringsinstantie niet om grote aantallen.

Door lockdowns en reisbeperkingen vanwege de coronapandemie werden de afgelopen jaren veel evenementen en concerten afgelast. Daardoor was er veel minder werk voor beveiligers, maar de opwaartse lijn werd halverwege vorig jaar ingezet. Er kwamen meer vacatures, maar veel beveiligers hadden inmiddels ander werk gevonden.

Deze zomer zijn er zoveel evenementen, dat beveiligingsbedrijven moeite hebben om aan nieuw personeel te komen. Directeur Hans Nieuwenhuis van Security Noord in Drachten gaf eerder in deze krant al aan flink wat mensen nodig te hebben. ,,We proberen met man en macht personeel te werven. Als hier morgen twintig man op de stoep staan, geef ik ze direct een contract.’’

Het UWV meldde donderdag dat het aantal WW-uitkeringen in Friesland in juni was gedaald tot 5933. Dat is bijna 30 procent minder dan een jaar geleden. Vooral in de uitzendbranche en aan technisch en transportpersoneel werden minder uitkeringen verstrekt.

De werkloosheid nam in juni opnieuw licht toe, maar blijft op een historisch laag niveau. De huidige krapte op de arbeidsmarkt is daarmee goed terug te zien in de werkloosheidscijfers. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) stond 3,4 procent van de beroepsbevolking in juni aan de kant. Een maand eerder ging het om 3,3 procent. In april was met 3,2 procent nog sprake van het laagste percentage sinds het begin van de maandelijkse metingen in 2003.

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu