Van nertsen naar melkgeiten: 'We hebben goede hoop dat we aan een nieuwe toekomst kunnen beginnen'

Er is nog veel woede en onbegrip over het einde van hun sector, maar onderwijl maken de nertsenhouders Piet, Adrie, Paulien en Jan Willem Blanken zich op voor een nieuwe uitdaging: melkgeiten.

Nertsenhouders zijn gedwongen om te stoppen. Zo ook de familie Blanken in Rinsumageast. Zij willen overstap maken naar de melkgeitenhouderij. Achter links Piet en rechts zoon Jan Willem, voor links moeder Adrie en rechts dochter Pauline.

Nertsenhouders zijn gedwongen om te stoppen. Zo ook de familie Blanken in Rinsumageast. Zij willen overstap maken naar de melkgeitenhouderij. Achter links Piet en rechts zoon Jan Willem, voor links moeder Adrie en rechts dochter Pauline. FOTO MARCEL VAN KAMMEN

Waar normaal fokteven en hun jongen in hun kooien ritselen en voerwagens door de gangpaden rijden, heerst nu een doodse stilte. Alleen het vele haarpluis herinnert nog aan het feit dat hier ooit nertsen gehouden werden. In de bewaarcellen hangen nog enkele duizenden pelsen aan rekken, om ooit nog geveild te worden op de beurs van Helsinki. ,,Dat is dan het einde van je levenswerk”, mijmert Piet Blanken.

Vacatures

Systeembeheerder procesautomatisering

Attero

Assistent-Accountant/Adviseur

Admifa Accountants & Adviseurs

Voorzitter Bestuur IMG

Galan Groep

Nieuws

menu