Van der Werff in Heerenveen groeit door overname in bouwvervoer

Een binnenlader van Henk van der Horst. Het transportbedrijf uit Hasselt komt in handen van Van der Werff Logistics in Heerenveen.

Transportbedrijf Van der Werff Logistics in Heerenveen neemt begin volgend jaar Henk van der Horst Transport in Hasselt over.

De koop past in de strategie van Van der Werff om zijn marktpositie in het bouwmaterialenvervoer verder uit te breiden.

Van der Horst telt circa 25 medewerkers en eenzelfde aantal trekkende eenheden. Door de overname groeit het totale wagenpark naar circa 235 trekkende eenheden, stijgt het personeelsbestand naar zo’n 315 werknemers en neemt de omzet toe tot bijna 40 miljoen euro. Sinds 2016 heeft Van der Werff ook een grote vestiging in het Brabantse Elshout.

Van der Werff is in Nederland en België een grote partij in het bouwmaterialenvervoer. Circa 65 procent van de omzet wordt gerealiseerd in dit segment. Daarnaast transporteert het Heerenveense bedrijf onder meer landbouwmachines, industriële producten, staal en verpakkingsproducten zoals spuitbussen en verfblikken.

Door de overname van Van der Horst, dat in Hasselt gevestigd blijft, wordt het aandeel bouwvervoer verder opgekrikt. Van der Werff kan daardoor een aantal nieuwe bedrijven in de bouwmaterialen en betonwaren als klant verwelkomen.

Met Van der Horst krijgt Van der Werff ook de beschikking over de zogenaamde binnenladers. ,,Dat is voor ons een nieuwe tak van sport met een enorme groeipotentie”, zegt commercieel-directeur Arjen Tulner. ,,Met binnenladers worden complete huisonderdelen zoals wanden, daken, balkons. Dat wordt toch de toekomst. De prefabisering van huizen zal zich versneld zal ontwikkelen.”

Vacatures

IKC-directeur

Kits Primair

Enthousiaste Magazijn Medewerkers

Motor-Parts Nederland

Meewerkend voorman/hovenier (m/v)

Gemeente De Wolden Hoogeveen

Nieuws

menu