Van der Heide Bouw in Heerenveen strandt: elf banen op de tocht

In het portfolio van Van der Heide Bouw prijkt onder meer dit accountantskantoor langs de A32 bij Steenwijk. EIGEN FOTO

Zes jaar na de start is Van der Heide Bouw in Heerenveen vastgelopen in zijn schulden. Eigenaar Eelco Huizinga vroeg zelf het faillissement aan.

De twintiger toonde lef, toen hij in de zomer van 2015 voor zichzelf begon. Het aannemersdiploma zat vers in zijn kontzak en zijn oude bazen van Bouwbedrijf Siebenga en Timmerfabriek Heerenveen waren zojuist ten onder gegaan. Uit de restanten van die failliete bedrijven zette de jongeling zijn Van der Heide Bouw op. Deze week maakte de jonge ondernemer zelf de gang naar de faillissementsrechter.

,,De absurde prijsstijgingen’’ speelden daarbij een rol, zo begreep curator Eerde de Vries. ,,Het hout gaat bijna twee keer over de kop.’’ De loonsubsidie die het bouwbedrijf vanwege de pandemie ontving, dekte niet alle kosten. ,,Triest’’, constateert De Vries. ,,Hij heeft elf man personeel en hij wou natuurlijk dat het goed zou gaan.’’

De schuldenlast loopt volgens de curator ,,in de tonnen’’. Hetzelfde zegt hij over de belastingschuld. ,,Het personeel zwerft nu nog overal en nergens’’, vertelt De Vries. ,,Volgende week organiseer ik een zogenaamd kantinegesprek.’’ De jurist vindt het te vroeg om zich uit te spreken over de mogelijkheden voor een doorstart.

Op dit moment zijn er nog verschillende verbouwklussen onder handen. ,,Zowel in de utiliteitsbouw als in de privésector’’, aldus De Vries. De bouwer heeft onder andere het opvallende kantoor van MTH Accountants langs de A32 bij Steenwijk op zijn naam staan, evenals de restauratie van het achttiende eeuwse rijksmonument van Kuipers Verzekeringen in Heerenveen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
Faillissement