Vakbond CNV: faillissement D-reizen komt hard aan

Vakbond CNV: faillissement D-reizen komt hard aan ANP

Het faillissement van D-reizen komt volgens vakbond CNV hard aan in de reiswereld. "De gevolgen van de coronacrisis konden natuurlijk niet uitblijven. Het was een kwestie van tijd. Maar dit is een heel slechte dag voor iedereen die in de reiswereld werkt", reageert CNV-onderhandelaar Loes Dreschler.

Gezien de omvang en de naamsbekendheid van de reisbureauketen hoopt de bond nog op een doorstart voor D-reizen, maar of dit uitkomst biedt voor de circa 1150 werknemers is volgens Dreschler nog moeilijk te zeggen. "Gezien de moeilijke omstandigheden wordt het spannend of dat inderdaad gaat lukken en hoeveel banen daarbij behouden blijven. We hopen natuurlijk zo veel mogelijk en houden hierover komende tijd contact met de curator."

Voor de medewerkers van D-reizen organiseert CNV komende tijd digitale informatiesessies. "Ik heb vandaag een aantal leden gesproken, ze zijn er flink beduusd van en zitten met veel vragen over hoe het nu verder gaat en wat ze het beste kunnen doen", zegt Dreschler. "Bijvoorbeeld of ze nog wel terugkomen op hun werkplek, of ze straks moeten solliciteren op hun huidige baan enzovoorts. We proberen daar als vakbond zo goed mogelijk antwoord op te geven."

Nieuws

Meest gelezen