VK: wel gesprekken met EU, maar geen delegatie naar Londen

VK: wel gesprekken met EU, maar geen delegatie naar Londen ANP

De Britse onderhandelaar David Frost heeft aangegeven dat zijn Europese evenknie Michel Barnier maandag niet naar Londen hoeft te komen voor brexitgesprekken. Wel hebben de twee afgesproken begin volgende week te verder te praten over een mogelijk handelsakkoord, deelde een woordvoerder van het Britse kabinet mee.

Of de moeizame brexitonderhandelingen doorgaan, is erg onzeker. De Britse premier Boris Johnson zei eerder op de dag dat het Verenigd Koninkrijk zich moet voorbereiden op een no-dealscenario. Zijn woordvoerder voegde daar aan toe dat de moeizame onderhandelingen wat Londen betreft voorbij zijn, tenzij de Europese Unie een fundamenteel andere houding aanneemt bij de gesprekken.

De Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen verklaarde op Twitter dat een EU-delegatie maandag zou afreizen naar de Britse hoofdstad. Daar zouden de onderhandelingen worden geïntensiveerd. Maar volgens de Britse regering is er nu geen basis voor onderhandelingen in Londen.

Als de EU en het Verenigd Koninkrijk niet voor 31 december een handelsakkoord sluiten, valt de wederzijdse handel terug op basale regels van de Wereldhandelsorganisatie. Dat levert extra belemmeringen op, waardoor wordt gevreesd voor aanzienlijke economische schade.

Vacatures

Relatiebeheerder / Assistent- Accountant

Admifa Accountants & Adviseurs

Directeur

Effectus-HR namens Stichting Centrum voor Film in Friesland

Physiotherapeut

Therapiezentrum Janssen

Nieuws

menu