Uitgestelde belastingschuld wordt hefmachinebouwer HPS Techniek uit Hoornsterzwaag fataal

Een hefsysteem en -kraan van HPS. Foto: Google

HPS Techniek uit Hoornsterzwaag had nog een redelijk gevulde orderportefeuille maar zag zich toch gedwongen het faillissement aan te vragen. De uitgestelde belastingschuld nekt het bedrijf.

HPS Techniek bouwt sinds 1997 in Hoornsterzwaag hefsystemen die in loodsen gebruikt kunnen worden om zware objecten op te tillen zoals grote stalen platen. ,,Het is een mooi product en ze zijn er goed in’’, zegt ondersteunend curator Jasper Verdonk. ,,Ze hadden ook weinig concurrentie in Nederland.’’ Op de Facebook-pagina van het bedrijf is te zien dat de op maat gemaakte systemen tot in Zuid-Limburg geleverd werden.

Coronacrisis

Toch lukte het HPS Techniek niet het hoofd boven water te houden. Door de coronacrisis vielen opdrachten weg en het bedrijf had te kampen met stijgende kosten voor materiaal. Bovendien vielen door ziekte drie van de elf werknemers langdurig uit.

De nekslag gaf echter de uitgestelde belastingschuld. Het in de coronajaren opgeschoven aan de Belastingdienst verschuldigde bedrag was opgelopen tot 900.000 euro. Een bedrag dat HPS Techniek niet meer kon voldoen. ,,Het was vechten tegen de bierkaai.’’ HPS Techiek vroeg zelf het faillissement aan.

Verdonk heeft goede hoop op een doorstart. ,,De orderportefeuille hebben ze goed op orde.’’

Vacatures

TIG lasser

Mubo Metaal bv

Data analisten

Mediahuis Noord

Assistent-Accountant/Adviseur

Admifa Accountants & Adviseurs

Nieuws

menu