'Tweede coronagolf nekslag voor groepsaccomodaties'

'Tweede coronagolf nekslag voor groepsaccomodaties' ANP

De opleving van het nieuwe coronavirus dreigt voor ondernemers die groepsverblijven voor vakanties aanbieden het einde te betekenen. Doordat ze nog maar kleine groepen kunnen ontvangen, lopen ze volgens de brancheorganisatie HISWA-RECRON tussen de 70 en 90 procent van de normale omzet mis.

Volgens Geert Dijks, directeur van HISWA-RECRON, valt de omzetdaling door de coronapandemie buiten het normale ondernemersrisico. Tegelijkertijd voorziet hij dat, als het in de toekomst weer kan, mensen graag voor weekenduitjes of schoolkampen een vakantieruimte voor grotere groepen huren.

Bijkomend probleem voor de hele recreatiesector is dat er nog amper buitenlandse toeristen naar Nederland komen. Sinds september, toen Duitsland en België grote delen van Nederland tot risicogebied verklaarden, hadden vakantieverblijven en watersportbedrijven te maken met een daling van de buitenlandse bestedingen van 99 procent. Daardoor stevent de branche volgens hem af op omzetschade van 1 miljard euro in heel 2020.

HISWA-RECRON hoopt dat het kabinet de getroffen ondernemingen helpt met een speciale time-outregeling, ook wel bekend geworden als winterslaap. In de kern gezonde bedrijven zouden daarbij de mogelijkheid moeten krijgen tijdelijk alle activiteiten te staken zonder failliet te gaan, zodat ze in latere tijden weer kunnen ondernemen.

Vacatures

Meewerkend voorman/hovenier (m/v)

Gemeente De Wolden Hoogeveen

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Nieuws

menu