Twee Friese techbedrijven in lijst met snelst groeiende technologiebedrijven in Nederland

BEELD DELOITTE FAST 50

Acht bedrijven uit het Noorden staan dit jaar in de Technology Fast 50, waaronder Acquaint uit Leeuwarden en Cloud++ uit Joure. De lijst is samengesteld door Deloitte en bedraagt snelgroeiende ondernemingen in de techsector.

AppWiki ( onlangs overgenomen ), Parkos, Nova Incasso, Payt en Simplicate vertegenwoordigen stad Groningen in de lijst. Acquaint uit Leeuwarden en Cloud++ uit Joure vertegenwoordigen Friesland. Als je Jellow daarbij rekent, inmiddels gevestigd in Naarden maar opgericht in Groningen , kom je op acht noordelijke bedrijven. Geen Drentse bedrijven zijn te vinden in de lijst. In 2015 en 2016 was Catawiki uit Assen nog de snelste groeier van Nederland.

Vorig jaar stonden er zeven noordelijke bedrijven in de lijst. De piek van het Noorden lag in 2015, met negen bedrijven in de lijst. Groningen is voor het zevende jaar op rij de tweede stad in de lijst, aldus serieondernemer Nick Stevens. Een van de redenen dat Groningen vaak goed scoort is omdat de stad als tweede ICT-stad van het land bekendstaat.

Alleen Amsterdam kent aanzienlijk meer snelgroeiende techbedrijven. Otrium, de online designer fashion-outlet is met een omzetgroei van maar liefst 11212 procent de grote winnaar van de Deloitte Technology Fast 50 2020.

De hele lijst is hier te vinden. Hoe wordt de ranking bepaald? De bedrijven staan gerangschikt op basis van de procentuele omzetgroei over de afgelopen vier jaar.

Vacatures

Systeembeheerder procesautomatisering

Attero

Voorzitter Raad van Toezicht

Talent Performance namens Huurdersplatform Nieuw Elan

Data analisten

Mediahuis Noord

Nieuws

menu