Transportverenigingen: stel transport uit bij extreem winterweer

Transportverenigingen: stel transport uit bij extreem winterweer ANP

Let op de weerberichten en stel transport zo nodig uit als het weer te slecht wordt. Dat raden transport- en logistieke brancheverenigingen hun achterban aan met het oog op het aangekondigde winterweer.

Transport en Logistiek Nederland (TLN) adviseert leden verder de cabines en trailers sneeuw- en ijsvrij te houden. "Het kan gevolgen hebben als een dik pak sneeuw van de wagen valt tijdens het rijden", vertelt een woordvoerder.

Ook waarschuwt TLN bedrijven met langere en zwaardere vrachtwagencombinaties en het exceptioneel vervoer voor rijverboden vanwege code oranje. Exceptioneel transport kan bijvoorbeeld niet altijd uitwijken naar andere wegen, daar moeten bedrijven ook rekening mee houden.

Flyer met tips

Ondernemersvereniging evofenedex verwijst naar een eerder gemaakte flyer met tips voor de transportsector voor extreem weer. De vereniging herhaalt daarbij de oproep om chauffeurs niet onder druk te zetten tijdens extreem weer en de aflevertijden zo nodig aan te passen.

De flyer werd gemaakt naar aanleiding van een hevige storm in januari 2018, waarbij tientallen vrachtwagens omver werden geblazen. Een algeheel rijverbod raadde de logistieke vereniging destijds al af, "onder meer omdat code rood vrijwel nooit overal tegelijk geldt".

Vacatures

Physiotherapeut

Therapiezentrum Janssen

TIG lasser

Mubo Metaal bv

Systeembeheerder procesautomatisering

Attero

Nieuws

menu