Topmannen techbedrijven zullen getuigenis in Congres afleggen

Topmannen techbedrijven zullen getuigenis in Congres afleggen ANP

De topmannen van techgiganten Mark Zuckerberg (Facebook), Sundar Pichai (Google) en Jack Dorsey (Twitter) hebben toegezegd op 28 oktober te zullen getuigen voor een commissie van het Amerikaanse Congres.

Die commissie van de Amerikaanse Senaat heeft donderdag de topmannen gedagvaard. Ze moeten getuigen over een wettelijke bescherming die cruciaal is voor het bedrijfsmodel van de onlineplatformen.

Washington maakt zich in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen in november zorgen om de toenemende macht van de drie bedrijven. De bedrijven zijn nu nog beschermd tegen rechtszaken over de inhoud die gebruikers plaatsen op de platformen.

Volgens de voorzitter van de commissie is het in het licht van de verkiezingen "absoluut noodzakelijk" dat de commissie en het Amerikaanse volk een "volledige verantwoording" krijgen van de topmannen "over hun praktijken voor het modereren" van wat er geplaatst wordt.

De Senaat ging over tot de dagvaarding van de topmannen nadat het niet lukte om een deal te sluiten over een vrijwillige getuigenis voor de handelscommissie van de Senaat. De commissie wil de bedrijven ook bevragen over een federale privacywet en het samenvoegen van onderdelen van de bedrijven.

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu