Toezichthouder ACM staakt onderzoek naar Geldmaat

Toezichthouder ACM staakt onderzoek naar Geldmaat ANP

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) staakt haar onderzoek naar een mogelijke overtreding van de concurrentieregels door Geldmaat. Dat is het gezamenlijke netwerk van gele pinautomaten van Rabobank, ING en ABN AMRO. Volgens de toezichthouder zijn de tarieven van Geldmaat helemaal niet onredelijk, in tegenstelling tot wat diverse kleinere banken eerder beweerden.

De ACM kreeg klachten dat Geldmaat te hoge tarieven zou rekenen aan andere banken voor het gebruik van het netwerk, vandaar dat er een onderzoek werd gestart. Maar de mededingingswaakhond stelt nu vast dat de tarieven van Geldmaat in een redelijke verhouding staan tot de kosten. Daarbij is het gemiddelde tarief dat niet-aangesloten banken op dit moment betalen, volgens de ACM zelfs lager dan het tarief dat de drie oprichtende banken betalen.

Wel heeft de toezichthouder met Geldmaat gesprekken gevoerd over stappen om de transparantie richting andere banken te verbeteren. Volgens Michiel Denkers, directeur bij de ACM, is het belangrijk dat de tarieven en voorwaarden voor alle banken helder zijn. "Alleen dan kunnen de oprichtende banken en de andere banken op gelijke voet met elkaar concurreren", geeft hij aan.

Vacatures

IKC-directeur

Kits Primair

Enthousiaste Magazijn Medewerkers

Motor-Parts Nederland

Meewerkend voorman/hovenier (m/v)

Gemeente De Wolden Hoogeveen

Nieuws

menu