Titan Salt uit Bolsward groeit ongekend hard en staat nu voor de bouw van een grote zoutfabriek in Egypte

Titan Salt uit Bolsward groeit als een kool. Omzet en personeelsbestand schoten in twee jaar tijd omhoog. Kroon op het werk is een miljoenenorder voor een zoutfabriek in Egypte.

Robert van Voorst in de productiehal van Titan Salt in Bolsward. Door het volle orderboek wordt elk hoekje van de werkplaats benut.

Robert van Voorst in de productiehal van Titan Salt in Bolsward. Door het volle orderboek wordt elk hoekje van de werkplaats benut. Foto: Niels de Vries

15,5 miljoen euro is ermee gemoeid, waarvan 12,7 miljoen uit een lening van Invest International, een investeringsfonds van de Nederlandse overheid. Voor dat geld gaat Titan Salt uit Bolsward op 150 kilometer van Caïro in Egypte een zoutfabriek bouwen. Als die af is, kan die per uur 10 ton keuken- en farmaceutisch zout produceren.

,,We hebben er voor 2,5 jaar werk aan’’, zegt Robert van Voorst, directeur van Titan Salt. ,,De volledige bouw en ontwikkeling nemen we in handen. Wij zijn een van de weinige partijen ter wereld die dat kunnen.’’