Time zet uitvinding Leeuwarder start-up in lijst met beste producten van 2020

De Hydraloop is niet groter dan een flinke koelkast. Foto: Hydraloop

De Leeuwarder start-up Hydraloop doet goede zaken op de internationale technologiebeurs CES in Las Vegas. Volgens het Amerikaanse tijdschrift Time is hun vinding een van de beste dit jaar.

Hydraloop heeft een systeem ontwikkeld waarmee consumenten eenvoudig water kunnen besparen. De Leeuwarders doen dat door het water dat door douche, bad en wasmachine gebruikt wordt grotendeels te recyclen: 95 procent daarvan keert terug in de leidingen en kan gebruikt worden om bijvoorbeeld het toilet door te spoelen. Het apparaat is ongeveer zo groot als een flinke koelkast.

Lees ook: Hoe de uitvinding van Hydraloop met slim hergebruik heel veel water bespaart

Time noemt de Hydraloop ,,a no-brainer of an invention’’. Ze zien de Leeuwarders als een van de voorlopers op het gebied van waterbesparing door consumenten.

In het lijstje van Time wordt Hydraloop door niet de minsten omringd. Zo staan bijvoorbeeld de nieuwste elektrische auto’s van BMW en Sony ook in de top 25 net als de nieuwste tv van Samsung (die kan draaien om ook verticaal beeld te tonen) en een nieuwe spelcomputer van Dell. In het lijstje ook een aantal computergestuurde seksspeeltjes. Volgens Time een grote technologische doorbraak dit jaar: ,,Sex tech is making a big splash.’’

Hydraloop viel ook in de prijzen op de techbeurs zelf. De CES kende hen een innovatieprijs toe. Techblog Engadget noemt hen de beste start-up van dit jaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie