'TikTok gaat Amerikaanse deadline waarschijnlijk niet halen'

'TikTok gaat Amerikaanse deadline waarschijnlijk niet halen' ANP

Het gaat de Chinese techreus ByteDance waarschijnlijk niet lukken om de Amerikaanse tak van TikTok te verkopen voor de deadline van 15 september die de Amerikaanse regering heeft gesteld. Nieuwe Chinese regelgeving heeft geleid tot vertraging bij de onderhandelingen over een overname. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

De Chinese eigenaar ByteDance heeft nog een paar dagen om de Amerikaanse tak van TikTok te verkopen, heeft de Amerikaanse president Trump eerder gezegd. Daarna wordt de filmpjesapp verboden in de Verenigde Staten. Volgens critici zou TikTok te veel gegevens van zijn gebruikers verzamelen en die zouden zomaar in handen van de Chinese overheid kunnen vallen.

Eind augustus werd duidelijk dat de Chinese regering extra beperkingen had opgelegd aan de uitvoer van technologie met betrekking tot kunstmatige intelligentie (AI). Die nieuwe beperkingen omvatten ook het gebruik van technologie van TikTok, waardoor groen licht van de Chinese overheid noodzakelijk is bij een eventuele deal. Toen dat bekend werd vreesden ingewijden al voor vertraging van het verkoopproces.

Overnamegesprekken

Gesprekken over een overname worden volop gevoerd. De Amerikaanse tak van TikTok zou 20 tot 30 miljard dollar moeten opleveren. Supermarktconcern Walmart heeft zich achter Microsoft geschaard in de poging van het softwarebedrijf om het TikTok-onderdeel in te lijven. Ook softwareconcern Oracle zou een bod hebben gedaan op de Amerikaanse tak van TikTok.

The Wall Street Journal schreef woensdag op basis van ingewijden dat ByteDance probeert een verkoop van de Amerikaanse tak van de app te voorkomen. Daarover zouden al langer gesprekken worden gevoerd met de Amerikaanse overheid.

Vacatures

Voorzitter Raad van Toezicht

Talent Performance namens Huurdersplatform Nieuw Elan

Physiotherapeut

Therapiezentrum Janssen

TIG lasser

Mubo Metaal bv

Nieuws

menu