The Times: Unilever deed miljardenbod op consumentenmerken GSK

The Times: Unilever deed miljardenbod op consumentenmerken GSK ANP

Unilever heeft eind vorig jaar een bod van zo'n 50 miljard pond gedaan om de consumententak van GlaxoSmithKline (GSK) over te nemen, meldt de Britse krant The Times op basis van ingewijden. Dat bod, dat omgerekend ongeveer 60 miljard euro waard is, werd echter afgewezen door het bestuur van GSK en dat van farmaceut Pfizer dat een minderheidsbelang heeft in GSK. Zij vonden het bod te laag. De consumententak van GSK maakt onder meer Aquafresh-tandpasta en Panadol-pijnstillers.

GSK is van plan de consumententak dit jaar op eigen benen te zetten en naar de beurs te brengen. Analisten schatten de waarde van dat onderdeel nu in op zo'n 48 miljard pond, maar GSK houdt in maart een investeerdersdag en met de informatie die dan naar buiten komt kan de waardering mogelijk worden bijgesteld.

Het bod van Unilever zou volgens de ingewijden geen premie bovenop de waarde hebben bevat, wat wel gebruikelijk is. Bovendien werd geen rekening gehouden met de kostenvoordelen die de overname Unilever zou opleveren. De voordelen worden doorgaans ook in een hogere prijs tot uitdrukking gebracht.

Of er nog gesprekken lopen na de afwijzing en of Unilever met een hoger bod wil komen, is volgens The Times onduidelijk. Hoe Unilever de overname wilde bekostigen, is ook niet duidelijk. Vermoedelijk zou een groot deel in aandelen Unilever worden betaald. Hoe de huidige aandeelhouders daar tegenover zouden staan, is nog maar de vraag.

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu