Boeren tegen politiek over onhaalbaar stikstofbeleid: terug naar start, begin opnieuw

Het Nederlandse stikstofbeleid is volstrekt onrealistisch en daarom moet de politiek opnieuw naar de tekentafel. ,,Ga terug naar start”, stelde bestuurslid Erik Luiten van Agractie woensdagmiddag tijdens het boerenprotest op het Malieveld in Den Haag.

Boeren demonstreren op het Malieveld tegen het stikstofbeleid. De Kamerleden Derk Boswijk (CDA) en vooral Tjeerd de Groot (D66) werden regelmatig uitgejouwd.

Boeren demonstreren op het Malieveld tegen het stikstofbeleid. De Kamerleden Derk Boswijk (CDA) en vooral Tjeerd de Groot (D66) werden regelmatig uitgejouwd. FOTO ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Het Planbureau voor de Leefomgeving kwam deze week met conclusies die menig boerenbestuurder als muziek in de oren klinkt. Het adviesorgaan waarschuwde dat de de stikstofnormen in de dit voorjaar aangenomen Stikstofwet eigenlijk niet haalbaar zijn. Ook al verdwijnt de landbouw uit Zuid- en Oost-Nederland, dan nog zullen die normen onhaalbaar zijn in kwetsbare natuurgebieden in Overijssel, Gelderland en Brabant. Alleen al door de stikstofaanvoer uit het buitenland worden ze overschreden.

Nieuws

menu